Psykoterapi

Individuelle samtaler
Jeg tilbyder individuelle samtaler til unge og voksne, der oplever vanskeligheder som følge af stress, krise og sorg, og i nære relationer til andre. Jeg har bred erfaring med angst, depression, bipolar lidelse, PTSD og ADHD.
Specielt har jeg erfaring med udredning og behandling af personlighedsforstyrrelser og spiseforstyrrelser, der ofte fremtræder ved siden af angst og affektive lidelser.
Min orientering er grundlæggende kognitiv-adfærdsterapeutisk. Det betyder, at jeg retter fokus mod nutiden og den nærmeste fremtid. Oplevelser fra din fortid kan også blive tema i samtalerne, men det skal give mening for at forandre forhold i nutiden. I psykoterapien integrerer jeg kognitive og dialektiske metoder med aktive værktøjer fra fx rollespil, psykodrama og danseterapi.
Jeg tænker, at samtaler af 50 min. ikke forandrer ret meget i sig selv. Det er handling som giver forvandling. Altså det, der sker mellem samtalerne.

 • I klinik
  Som udgangspunkt foregår samtalerne i et lukket rum (klinikken). Hvis du har henvisning fra lægen, skal samtalerne foregå i min klinik i Sønder Allé 10, 4. sal, 8000 Århus C. Hvis du betaler det hele selv, kan du vælge om samtalerne skal foregå i Sønder Allé 10, 4. sal, 8000 Århus C., eller i min klinik i Trige, hvor der også er gratis parkering.
 • På tur
  Efter nogle gange kan samtalerne gennemføres mens vi går sammen. Vi kan aftale at mødes i skoven eller gå en tur langs med stranden. Ofte bliver samtaler mere afslappede, hvis man er i bevægelse og hvis man går ved siden af hinanden i stedet for at sidde over for hinanden. Ture kan også være en mulighed, hvis bestemte steder udløser angstreaktioner. Da kan gradvis eksponering bruges som psykoterapeutisk redskab.
 • På video og telefon
  Der er nu mulighed for, at en eller flere af samtalerne kan foregå over en krypteret videoforbindelse. Du skal downloade en app, der hedder ”Min læge” og logge dig ind som patient med NEM-ID på sundhed.dk. Appen kan både bruges på PC og mobiltelefon. En videokonsultation varer ligesom en almindelig konsultation 45-60 minutter og koster det samme (se under praktisk for priser)
  En telefonkonsultation fås i to udgaver: en på 45 minutter til normal pris og en kort på 15 minutter. Din egenandel for en 15 minutters telefonkonsultation er kr 133,73. Uden henvisning er prisen 334,32.

Gruppeterapi
Hvis du har lagt mærke til, at dine vanskeligheder særligt viser sig, når du er sammen med nogen, du kender rigtig godt og egentlig burde være tryg ved, kan det muligvis være hensigtsmæssigt at anskue tilbøjelighederne som træk, der samstemmer med en diagnose i spektret for personlighedsforstyrrelser. Psykoterapi for personlighedsforstyrrelser foregår ideelt set i grupper i kombination med individuelle samtaler. Gruppen fungerer som en tryg base, hvor du har mulighed for at øve dig i at forandre de tanke- og handlemønstre, som hænger sammen med vanskelighederne.

Med jævne mellemrum starter jeg grupper op. Deltagerantallet er mellem 3 og 7.

Danseterapi for par
I parforhold kan man ofte opleve, at sproget skaber misforståelser i stedet for at løse de problemer, man forsøger at snakke om. Man aftaler, at i aften skal vi snakke om problemerne i vores forhold, men efter samtalen er problemerne bare blevet endnu værre. Det er ikke nødvendigvis fordi du eller I er ”dårlige til at sætte ord på følelserne”. Faktisk er det oftere, fordi sproget forarmer og forenkler følelserne. Vores sprog er utroligt begrænset, når det handler om at beskrive og formidle følelser. Der er 1000 måder at være vred på, men kun få ord til at formidle din vrede til andre.
I kunsten, musikken og dansen kan følelserne beskrives og formidles med mange flere nuancer end de kan i sproget. Danseterapi har ikke noget at gøre med hverken danseskoler, ”X faktor” eller ”Vild med dans”. I skal ikke danse for at optræde og gå videre til næste runde, men for at sanse og opleve jeres egne og hinandens kroppe og følelser. Pardans kan være et effektivt værktøj i parterapi, hvor kvinder lærer at slippe kontrollen og lade sig føre, mens mænd lærer at tage ansvar, når de skal føre deres kvinde og tydeligt lede hende på vej. I terapien bruges redskaber fra cubansk salsa.